Sibiul revine la viață: sâmbătă începe Festivalul „25 de ore de teatru non-stop”.
04 Septembrie 2023

Sibiul revine la viață: sâmbătă începe Festivalul „25 de ore de teatru non-stop”.

După doi ani de pandemie și o perioadă lungă de restricții, Festivalul „25 de ore de teatru non-stop”, care începe sâmbătă, 24 septembrie 2022 la Sibiu, redă orașului efervescența culturală de altădată. Timp de 25 de ore, sibienii se vor putea bucura de nu mai puțin de 21 evenimente (spectacole de teatru, concerte, ateliere etc.), care vor avea loc atât outdoor, la Grădina BIS, cât și indoor, în locații precum Sala Thalia, Teatrul GONG Sibiu, Biblioteca ASTRA Sibiu, Atrium Cafe etc. Printre companiile scenei independente de teatru din România, pe care cea de-a 12-a ediție a maratonului teatral le aduce la Sibiu, se numără Teatrul de Artă București, Reactor Cluj, Playhood București, Teatrul Godot, Replika, Green Hours, unteatru. Maratonul teatral, care va avea avea loc în acest an pe 24 și 25 septembrie, va fi urmat de un epilog, în perioada 28 septembrie - 2 octombrie 2022.

afis

Programul complet al maratonului, aici. Bilete pentru evenimentele din cadrul maratonului, aici. Bilete pentru evenimentele din cadrul epilogului, aici.

Mai bine de un deceniu, organizatorii, Asociația BIS și BIS TEATRU, nu au abandonat misiunea acestui festival: promovarea artiștilor tineri, independenți și crearea unui punct de întâlnire al acestora, sub forma unui maraton unic în peisajul teatral național. An de an, spațiile de joc au fost mereu pline: la miez de noapte, în toiul zilei, la ora răsăritului. Spectacolele, concertele, performance-urile s-au desfășurat atât în săli clasice, cât și în parcuri, piețe publice, grădini, biblioteci, librării, hale industriale, cartiere. Ediția a XII-a se va apleca asupra acelor companii independente care nu și-au abandonat misiunea în perioada pandemică, încăpățânându-se să existe, să găsească formule pentru a-și continua activitatea. În același timp, ediția de anul acesta va avea în centru arta teatrului ca ustensilă a acceptării, a includerii celor stigmatizați, marginalizați.

Abonamentele sunt sold out.
Toate cele 27 de abonamente puse în vânzare pentru ediția din acest an a maratonului teatral s-au vândut în primele zile în care au fost puse în vânzare. Biletele pentru spectacolele din programul acestei ediții, atât pentru spectacolele din cadrul maratonului, cât și pentru spectacolele incluse în programul epilogului festivalului, pot fi cumpărate de pe site-ul iabilet.ro sau în seara spectacolelor, de la intrare, în limita locurilor rămase disponibile.

Programul complet al maratonului, aici. Bilete pentru evenimentele din cadrul maratonului, aici. Bilete pentru evenimentele din cadrul epilogului, aici.

Ediția a XII-a a Festivalului 25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP este o acțiune cofinanțată de AFCN (Administrația Fondului Cultural Național), Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu. Partener de tradiție: Marquardt. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.