BIS

Timp de lectură: 2 minute, 43 secunde

Salut! Suntem BIS Teatru, o companie independentă cu sediul în Sibiu, România.

Vara jucăm de câțiva ani în Grădina BIS, și peste tot unde suntem bine primiți. În sezonul rece suntem nomazi: luăm la rând localurile, bibliotecile, librăriile, și tot soiul de alte spații care au acoperiș.

Lunile de izolare ne-au stârnit și nouă angoase din cele mai felurite; am rezistat prin campania IZOLART @BIS Teatru, acțiune care a durat 80 de zile. Ne-am temut, la un moment dat, că nu vom putea primi public în Grădina noastră magică în acest an. Apoi ne-am bucurat cu un fior rece când a devenit oficial faptul că sunt permise evenimente în aer liber, cu restricțiie aferente.

Am deschis așadar Grădina, cu stranii emoții, în 26 iunie 2020, cu proaspătul spectacol “Povestea Poveștilor”, după Ion Creangă, cu un public de 20 de persoane. Am fost și vom fi în continuare precauți și deosebit de atenți în privința măsurilor sanitare. Ne încurajează faptul că printre spectatori au fost oameni din domeniul medical care ne-au transmis că felul în care organizăm noi evenimentele în perioada aceasta poate concura pentru un manual de bune practici; ne bucură, de asemena, faptul că avem voluntari ai căror părinți fac parte din sistemul sanitar, iar pentru noi acest gest de încredere e un semn bun. Vom respecta toate normele impuse de autorități, în speranța că procedând astfel, ne vom întoarce cât mai curând în sălile de spectacol; e un efort comun, al artiștilor, al organizatorilor, dar și al spectatorilor. Ne înclinăm în fața acestora din urmă, și le mulțumim că sunt alături de noi. Îi asigurăm că aici, în Grădina BIS, suntem cu toții în siguranță! Și le mulțumim pentru felul în care au înțeles că în această perioadă, mai mult ca oricând, contează prezența lor, contează fiecare bilet achiziționat, orice formă de sprijin. Iar dacă tu, cel care citești aceste rânduri, ai fost până în această clipă doar prietenul nostru virtual, te anunțăm că acum e cel mai potrivit moment să ne vizitezi Grădina, în carne și oase, și să ne cunoști. Pentru că noi, BIS Teatru din Sibiu, am hotărât să jucăm în luna AUGUST.

Am programat 14 reprezentații cu spectacolele noastre. Toate, se vor juca, evident, în aer liber, în Grădina BIS. Nu avem finanțatori, nu avem sponsori, te avem doar pe tine, spectatorule. Și mai avem ceva: o poftă nebună de a juca spectacolele astea scornite de noi, de a te face să zâmbești, să cugeți, să-ți pui întrebări & să ne pui întrebări.

Multe necunoscute ne bântuie: site-ul acesta e încă în construcție; nu știm cum va arăta anul ăsta FESTIVALUL 25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP (proiectul nostru cel mai cunoscut, ajuns la a zecea ediție); nu știm cum vor arăta spectacolele & evenimentele teatrale în următoarele sezoane, aici și peste tot în lume. Avem o singură certitudine – Grădina asta minunată, Grădina BIS. Cu artiștii care îi dau viață și cu spectacolele plăsmuite de ei. Mai avem nevoie doar de tine, spectatorule, pentru ca magia să înceapă. Și până ce site-ul acesta va avea viața lui și forma lui, intră pe pagina noastră de facebook. Sau, și mai bine, intră în Grădina noastră – Grădina BIS, Sibiu, Strada Ștefan cel Mare nr. 56. Suntem aici!

Te așteptăm!

BIS
Distribuie