Teatrul din Cartier
19 Septembrie 2021

Teatrul din Cartier

În toamna anului 2015, Asociația Culturală BIS a inițiat proiectul “Teatrul din Cartier”.

Un grup de tineri actori profesioniști a avut inițiativa de a duce spectacole de teatru în cartierele orașului, în rândul oamenilor care din varii motive nu ajung în sălile de spectacol convenționale. Reprezentațiile au fost urmate de discuții cu publicul, cu comunitatea sibiană.

BIS Teatru se bucură de existența unui spațiu de joc propriu, în aer liber. Grădina BIS a fost inaugurată în cadrul proiectului "Teatrul din Cartier".
Proiectul “Teatrul din Cartier” presupune intervenție culturală în cartierele ale Sibiului, precum și în localități din județ. Un proces constant și susținut de conștientizare a publicului urban asupra potențialului anumitor spații neconvenționale.

Am reușit să punem în mișcare un mecanism, un teatru mobil care a cutreierat orașul nostru. Am avut spectacole inclusiv pe malul râului Cibin, valorificându-i astfel potențialul.

În anul 2019 proiectul TEATRUL DIN CARTIER se transformă. Devine COOL-TURA PRIN CARTIERE, acțiune amplă care se va defășura timp de șase săptămâni (1 august - 12 septembrie), nu doar în cartierele Sibiului, dar și în localități din județ. Pe lângă teatru, COOL-TURA PRIN CARTIERE înseamnă muzică live, ateliere de artă activă, spectacole pentru copii.

Programul complet va fi disponibil din luna iulie pe bisteatru.ro