BIS Teatru a încheiat cu succes campania IZOLART
04 Septembrie 2023

BIS Teatru a încheiat cu succes campania IZOLART

Epidemia de coronavirus a obligat operatorii culturali de pretutindeni să găsească soluțiipentru a face față unei situații dificile din punct de vedere financiar și emoțional, majoritateaoptând pentru păstrarea legăturii cu publicul în mediul virtual. Pentru artiștii BIS Teatruperioada de izolare a reprezentat o provocare de a ieși din zona de confort, a fi mai originali,mai creativi.

În acest scop, în absența contactului nemijlocit cu spectatorii, ei au ales să se adresezeacestora prin intermediul tehnologiei, în cadrul campaniei IZOLART, lansată pe data de 27martie, chiar de Ziua Mondială a Teatrului. „Poezia de la 9 seara” și „Basme de pe planetaalbastră”, cele două acțiuni propuse în cadrul campaniei, au descrețit frunțile oamenilor,pagina de facebook BIS Teatru devenind pentru public o fereastră spre lume, dar și spre sine.

Timp de 80 de zile neîntrerupte, în fiecare seară, de la ora 21:00, aici a fost postat câte unpoem rostit de actorii companiei sau de către invitații lor, în total 47 de artiști: 12 din echipași alți 35 din țară, care au răspuns invitației. Repertoriul a cuprins atât poezie contemporană,cât și poezie clasică. Acțiunea a reușit să strângă peste 180.000 de vizualizări. De asemenea,cei mici s-au putut bucura timp de patru săptămâni, sâmbăta și duminica, de la ora 17:00, de oserie de povestiri din literatura română și contemporană.

Campania IZOLART s-a încheiat duminică, 14 iunie 2020, cu un joc teatral/ poetic/ filmic, încare au putut fi văzuți cei șase actori ai echipei BIS, ce au format nucleul campaniei de-alungul celor 80 de zile: Claudiu Falamaș, Andrada Grosu, Dumitru Stegărescu, Alis Ana-Maria Pelle și Alin-Gabriel Turcu. Identitatea vizuală a fost semnată de Mihai Isidor &Alexandru Radu, acesta din urmă realizând de asemenea coperțile, corecțiile de sunet și
anumite intervenții de montaj. Videoclipurile vor rămâne în continuare pe pagina de facebookBIS Teatru și pe canalul de youtube aferent, https://bit.ly/2UH8Dme.

Campania se oprește aici, dar BIS Teatru pregătește noi surprize publicului, care va aveaocazia să revină în plăcuta ambianță a Grădinii BIS începând cu data de 25 iulie 2020, fiindasigurate toate măsurile necesare pentru respectarea indicațiile autorităților în vedereacombaterii în continuare a epidemiei. În acest sezon de vară-toamnă echipa BIS își propunesă bucure spectatorii cu nu mai puțin de cinci premiere, revenind de asemenea în forță cu onouă ediție a proiectului Teatrul din Cartier.