„Muzicanții din Bremen”ajung în căminele pentru persoane vârstnice din Sibiu. Cum au fost întâlnirile cu bunicii din Județul Sibiu?
06 Iulie 2021

„Muzicanții din Bremen”ajung în căminele pentru persoane vârstnice din Sibiu. Cum au fost întâlnirile cu bunicii din Județul Sibiu?

După trei reprezentații susținute în căminele pentru persoane vârstnice din județ, „Muzicanții din Bremen” aduc „Povești pentru bunicii noștri” acasă, la Sibiu. Actorii Paul Bondane, Dumitru Stegărescu, Claudiu Fălămaș, Laura Luca și Andrada Grosu vor prezenta spectacolul „Muzicanții din Bremen”, scenariu original de Bogdan Sărătean, după povestea Fraților Grimm, în căminele pentru persoane vârstnice din Municipiul Sibiu, marți, 13 iulie, de la ora 10:30 (Strada Azilului) și miercuri, 14 iulie 2021, ora 16:00 (Strada George Coșbuc). Evenimentele din Sibiu sunt cofinanțate de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Comunitară.

Saliste
Fotografie din cadrul turneului cu spectacolul „Muzicanții din Bremen” în Județul Sibiu. Albumul complet al turneului este încărcat pe pagina de Facebook BIS Teatru. Foto credit: BIS Teatru, Dragoș Dumitru.

„Muzicanții din Bremen” aduc bucurie, umor, culoare și muzică live pentru bunicii din căminele de bătrâni.

Un spectacol pentru copii, părinți și bunici. Un spectacol despre toleranță, comuniune, specii, tâlhari de toate soiurile, dar mai ales despre puterea de a fi ÎMPREUNĂ și despre prietenie. Basmul Fraților Grimm ne amintește încă o dată cât de important este să îți urmezi visele cu pasiune și curaj, dar fără încrâncenare. Povestea celor patru muzicanți care nu vor ajunge niciodată la Bremen ne învață cât de importantă este călătoria alături de cei care te inspiră. Mai importantă chiar decât destinația. “Dacă nu știi încotro mergi, întotdeauna vei ajunge acolo. Dar e nevoie să credem. Uite, eu cred”, nechează măgarul simpatic din povestea care a atins copilăria multora dintre noi.

Talmaciu_RSZ.jpeg1
Albumul complet al turneului cu spectacolul „Muzicanții din Bremen”, în cadrul proiectului „Povești pentru bunicii noștri” este încărcat pe pagina de Facebook BIS Teatru. foto credit: BIS Teatru

“E o poveste fabuloasă ca semnificații. E sublimă imaginea celor patru animale domestice atât de diferite, abandonate și rătăcite în pădure, care în momentul critic își unesc forțele și se suprapun printr-un gest de comuniune, formând acea imagine piramidală care s-a lipit inevitabil de retina copilăriei fiecăruia dintre noi. Povestea scrisă acum mai bine de 200 de ani uimește prin actualitatea mesajului și prin simplitatea ei debordantă. Am încercat alături de artiști ca acest show să aibă mai multe straturi de percepție. Să bucure, să emoționeze, să încânte, în egală măsură. Și de ce nu, să pună pe gânduri.” Bogdan Sărătean, regizor, Coordonator BIS Teatru

RSZ_Marpod.jpeg6
După cele trei reprezentații susținute în Județul Sibiu, „Muzicanții din Bremen” vor aunge la Sibiu pe 13 și 14 iulie. Mai multe fotografii din cadrul întâlnirilor cu bunicii din județ, aici. foto credit: BIS Teatru, Alin Praf

„Muzicanții din Bremen”
Scenariu original de Bogdan Sărătean, după povestea Fraților Grimm
Performeri: Paul Bondane, Claudiu Fălămaș, Andrada Grosu / Laura Luca, Dumitru Stegărescu,
Măști: Ioana Aida
Muzica originală: Charlie Fălămaș
Scenariul și așezarea în scenă: Bogdan Sărătean
Video / sunet: Alexandru Radu, Flora Pop, Alin Praf
Artwork (afiș): Sabina Colceriu
Producători: Asociația BIS, BIS Teatru
Partener: Teatrul GONG
Durata aproximativă: 1h

Talmaciu_RSZ.jpeg5
Scenă din spectacolul „Muzicanții din Bremen”. Mai multe fotografii aici. Foto credit: BIS Teatru.

Acțiune co-finanțată de Primăria Municipiului Sibiu și inclusă pe Agenda Comunitară. Evenimentul este inclus pe Agenda Culturală a Județului Sibiu și finanțat de Consiliul Județean Sibiu. „Povești pentru bunicii noștri” este este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

GradinaBIS

Publicul larg va putea viziona spectacolul „Muzicanții din Bremen” în deschiderea Stagiunii de vară BIS Teatru, joi, 15 iulie 2021, la Grădina BIS. Biletele pentru reprezentația de la Grădina BIS au fost puse în vânzare și pot fi cumpărate de aici.

Foto credit cover: BIS Teatru, Alin Praf