BIS Teatru revine pe scena Sibiului cu patru evenimente mari
04 Septembrie 2023

BIS Teatru revine pe scena Sibiului cu patru evenimente mari

După o lungă perioadă de izolare și însingurare, în care multe dintre întâlnirile artiștilor BIS cu publicul din Sibiu și din țară, au avut loc online, iar cele patruzeci de spectacole cu public prezentate în 2020 s-au jucat în prezența unui număr limitat de spectatori - impus de regulile de distanțare, BIS Teatru revine în mijlocul spectatorilor cu patru evenimente mari care vor avea loc în acest an la Sibiu și în împrejurimile Sibiului. „Povești pentru bunicii noștri” – turneu în căminele pentru persoane vârstnice (24 iunie - 14 iulie 2021), Festivalul „25 de ore de teatru non-stop”, ediția a XI-a (25 - 26 septembrie 2021), „Teatrul din Cartier” (1-15 august 2021) și Stagiunea de vară BIS Teatru la Grădina BIS (15 iulie - 15 octombrie 2021) sunt primele evenimente organizate de BIS Teatru în anul 2021, la Sibiu.

Povesti_pentru_bunicii_nostri

„Povești pentru bunicii noștri”, un turneu în căminele pentru persoane vârstnice

Pentru mulți dintre noi însingurarea și izolarea au luat sfârșit odată cu relaxarea regulilor și restricțiilor impuse de autorități în contextul pandemiei de Covid 19 și putem retrăi bucuria și emoția revederii tuturor celor dragi. Pentru mulți dintre bunici, însingurarea e o stare de fapt dinainte ca pandemia să ne înstrăineze și continuă pentru cei mai puțin norocoși dintre ei și după ridicarea restricțiilor. Pentru toți bunicii Sibiului, care trăiesc în căminele pentru persoane vârstnice și mai au sau nu rude și prieteni care să îi viziteze, BIS Teatru a pregătit în acest an evenimentul „Povești pentru bunicii noștri”, menit să aducă bucurie, speranță și lumină în ochii și sufletul celor pentru care însingurarea e un fapt obișnuit al vieții de zi cu zi.
În perioada 24 iunie – 14 iulie 2021, actorii BIS Teatru vor juca spectacolul „Muzicanții din Bremen”, scenariul și regia Bogdan Sărătean, în cinci cămine pentru persoane vârstnice din Sibiu, Săliște, Tălmaciu și Ighișu Vechi.

Calendarul reprezentațiilor cu spectacolul „Muzicanții din Bremen”, în cadrul proiectului „Povești pentru bunicii noștri”:

  • Joi, 24 iunie 2021, ora 14:00 – Unitatea de Asistență Medico-Socială Săliște
  • Vineri, 25 iunie 2021, ora 15:00 – Căminul pentru persoane vârstnice Tălmaciu
  • Duminică, 27 iunie 2021, ora 14:00 – Căminul pentru persoane vârstnice Ighișu Vechi
  • Marți, 13 iulie 2021, ora 10:30 – Căminul pentru persoane vârstnice Sibiu (Str. Azilului)
  • Miercuri, 14 iulie 2021, ora 16:00 – Căminul pentru persoane vârstnice Sibiu (Str. George Coșbuc)

Repetitii_BISTeatru
Bogdan Sărătean alături de echipa artistică BIS Teatru, în repetițiile pentru spectacolul „Muzicanții din Bremen”, foto credit: BIS Teatru, Alin Praf

„Hibernarea BIS a luat sfârșit. Suntem pregătiți pentru primul capitol din acest an, proiectul comunitar «Povești pentru bunicii noștri». «Muzicanții din Bremen» s-au înnoit și vor porni în turneu spre căminele pentru persoane vârstnice. Vom începe în zona rurală, joi, 24 iunie și vom încheia în Sibiu la jumătatea lunii iulie. Povestea muzicanților care caută o casă a lor, în care să îmbătrânească liniștiți, feriți de cerințele «stăpânilor», va fi împărtășită cu cei care mai bine de un an de zile au fost izolați și însingurați. Muzica originală compusă de Charlie Fălămaș va răsuna de la Săliște și până pe Strada Azilului, din miezul vechiului burg sibian, de la Tălmaciu și până la Ighișu Vechi, departe de lumea dezlănțuită. Aducem mulțumiri managerilor căminelor pentru vârstnici, care au întâmpinat cu deschidere și entuziasm propunerile BIS Teatru.” Bogdan Sărătean, regizor

Echipa artistică a spectacolului „Muzicanții din Bremen”
Scenariu original de Bogdan Sărătean, după povestea Fraților Grimm
Performeri: Paul Bondane, Dumitru Stegărescu, Claudiu Fălămaș, Laura Luca, Andrada Novac
Măști: Ioana Aida
Muzica originală: Charlie Fălămaș
Scenariul și așezarea în scenă: Bogdan Sărătean
Video / sunet: Alexandru Radu, Flora Pop, Alin Praf
Artwork (afiș): Sabina Colceriu
Producători: Asociația BIS, BIS Teatru
Partener: Teatrul GONG

rsz_muzicantii_din_bremen
Fotogrfie din timpul repetițiilor pentru spectacolul „Muzicanții din Bremen”, foto credit: BIS Teatru, Alin Praf

Acțiune co-finanțată de Primăria Municipiului Sibiu și inclusă pe Agenda Comunitară. Evenimentul este inclus pe Agenda Culturală a Județului Sibiu și finanțat de Consiliul Județean Sibiu. „Povești pentru bunicii noștri” este este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.