25 de ore de teatru (non-stop), ediția a X-a. Capitolul I.
02 Octombrie 2020

25 de ore de teatru (non-stop), ediția a X-a. Capitolul I.

Festivalul 25 de ore de teatru non-stop a ajuns la ediția a X-a!

Anul acesta, din motive lesne de înțeles, vom renunța la sintagma NON-STOP.
Vom organiza într-un interval de 25 DE ZILE (02-26 octombrie 2020), în OPT spații din Sibiu, OPTSPREZECE evenimente împărțite în 4 capitole, denumite sugestiv.
În 2-4 octombrie 2020 se va întâmpla CAPITOLUL I, sub titulatura UMOR/ UMAN.
Programul ceva mai jos. Mult mai jos, da.

…………………………..
A zecea ediție! Anul 2020. În atâtea feluri am visat noi această ediție aniversară a festivalului 25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP. Dar nu e cum vrei, e cum se întâmplă, nu-i așa? Iar anul ăsta s-a întâmplat altfel, cu frici, cu distanțări fizice și pe alocuri sociale, cu izolări.
Dar noi am hotărât să facem FESTIVALUL. A zecea ediție. Ediția specială, ediția aniversară. Specială poate în alte moduri decât am fi plănuit. Nu va mai fi cu înghesuială, nu va mai fi cu spații pline la 5 dimineața, nu va mai fi cu alergătură dintr-un spațiu într-altul. E lesne de înțeles de ce. Dar va fi cu bucurie. Cu teatru independent. Cu viu, cu emoție, cu suflet.
Vom pune în paranteză sintagma non-stop.

Vor fi 25 de zile de teatru, de data asta. Vor fi spectacolele noastre în prim plan, spectacolele BIS Teatru. De ce? Deoarece compania asta independentă BIS Teatru a crescut în acești 10 ani odată cu festivalul. Pentru că festivalul 25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP a generat activitate constantă, închegând echipa BIS. Pentru că în vara asta am scos 4 premiere (a cincea va avea loc chiar în festival) și am jucat zeci de reprezentații în aer liber, cu toate măsurile sanitare, cu grijă și prețuire față de public și echipă. Am ajuns astfel experți în a organiza evenimente în aer liber în condițiile actuale. Pentru că vrem ca spectacolele noastre, fiecare cu mesajul său, să fie văzute de cât mai multă lume. Evident vom avea invitați (din București, Cluj, Timișoara), dar răsfirați de-a lungul lunii, cu toate măsurile posibile pentru protejarea lor, a invitaților, precum și a echipei de organizare.

Vom deschide la Sala Thalia, în 2 octombrie cu spectacolul NĂSCUT ÎN 2000. Iar pe urmă vom desfășura toate activitățile în aer liber: spectacole de teatru, lansări de carte, performance-uri muzicale, ateliere, spectacole pentru copii, show-uri comunitare.

Vom juca în Grădina BIS, dar nu numai. Vom merge la Șura Culturală din cartierul Gușterița, pe terenul de baschet în aer liber Elemer Tordai, în Muzeul Satului, în Piața Mică a Sibiului, în Curtea Librăriei Erasmus la Casa Teutsch) precum și în minunata Grădină Urbană.

Închiderea oficială va fi în 25 octombrie, în ziua în care se schimbă ora, ziua în care fi-vom obligați să tragem cortina peste spectacolele în aer liber. Ce va fi pe urmă, nu știm. Haideți să trăim clipa! Haideți să ne bucurăm ACUM de ediția a zecea a festivalului 25 DE ORE DE TEATRU (NON-STOP).
………………………………………………

Capitolul I: 2 - 4 octombrie 2020. Umor/ Uman

Prolog - 2 octombrie, ora 19:00, Sala Thalia - Deschiderea oficială a festivalului.

Născut în 2000 cu: Aneea Axentea, Alexandra Roatiș, Andrada Grosu, Shama Leah. Scenariul și regia Bogdan Sărătean. Scenografia: Alexandra Budianu. BIS Teatru, Sibiu. durata: 70 min

3 octombrie, ora 16:00, Șura Culturală Gușterița - PAM-PAM cu George Constantinescu, după pamfletele lui Constantin Tănase, Teatrul de Artă București. durata: 60 min

3 octombrie, ora 19:00, Terenul de baschet Elemer Tordai- Doi moldoveni în Ardeal cu Dumitru Stegărescu și Cristian Lupașcu, BIS Teatru, Sibiu. durata: 60 min

4 octombrie, ora 18:00, Grădina Bis - Povestea poveștilor, după Ion Creangă. cu: Dumitru Stegărescu, Andrada Grosu, Claudiu Fălămaș. Scenariul și regia Bogdan Sărătean. BIS Teatru, Sibiu. durata: 70 min

Bilete si abonamente pe platforma iabilet.ro

25 de ore de teatru (non-stop) devin 25 de zile de teatru!
Pentru o ediție memorabilă, vino alături de noi, spectatorule!

25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP, ediția a X-a, este o acțiune organizată de Asociația BIS (BIS Teatru), cofinanțată de Primăria Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.

Partener de tradiție: MARQUARDT.