25 de Ore de Teatru Non-Stop

Timp de lectură: 3 minute, 14 secunde

Ediția a IX-a

Vino la Sibiu, spectatorule, în weekendul 5-6 octombrie! Vino la cea de-a IX-a ediție a Festivalului “25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP”. Vino să ne bucurăm împreună de spectacole de teatru, concerte, performance-uri, recitaluri, impro-show-uri, vizionări de filme, conferințe, spectacole pentru copii. Pentru al nouălea an la rând se va juca teatru la apus, la miezul nopții, la 5 dimineața, în miezul zilei. Pentru al nouălea an la rând Piața Mică a Sibiului va răsuna de poezie la ora dimineții, iar Piața Mare va fi martor al înviorării fizice a zeci de tineri. Actori, performeri, muzicieni, voluntari, cu toții vor vibra împreună cu tine, spectatorule. În program vom găsi spectacole alese pe sprânceană, produse de cele mai active companii teatrale independente ale momentului: Teatrul Act București, Teatrul de Artă București, Unteatru București, Auăleu Timișoara, Vanner Collective, Backstage Boys, BIS Teatru Sibiu, etc. Spre miez de noapte ne vom bucura de invitații noștri speciali de la Companhia Nova de Teatro din São Paulo, Brazilia. Îți promitem, spectatorule, că programul va fi unul divers și savuros. Salvează de pe acum datele, 5-6 octombrie 2019. Îți promitem, spectatorule, că programul va fi unul divers și savuros. Salvează de pe acum datele, 5-6 octombrie 2019. Programul complet pe bisteatru.ro Biletele sunt puse in vanzare la Libraria Humanitas si online pe kompostor.ro (vezi link la fiecare event in parte)

Ziua Mondială a Teatrului

• 27 martie este Ziua Mondială a Teatrului. Încă din anul 1961, când Institutul Internaţional de Teatru a propus această dată, pe întreg mapamondul au loc diverse manifestări care aniversează şi celebrează această zi. Spaţiul teatral profesionist românesc nu a avut până în anul 2011 o manifestare de proporţii care să celebreze în mod expres această zi. • Maratonul teatral „25 de ore de teatru non-stop”, care are loc anual la Sibiu, din martie 2011, presupune ca timp de mai bine de 25 de ore, fără oprire, în diverse spaţii din oraş, să aibă loc spectacole de teatru, conferinţe, ateliere, happening-uri, etc... • Ineditul conceptului este acela de teatru non-stop. Este un manifest estetic. Tinerii actori ai Companiei Teatrale BIS trăiesc şi respiră zi de zi pentru teatru. Ei sunt datori să celebreze această zi într-un mod inventiv. • 27 martie 2011 (prima ediţie), a fost cea mai lungă zi teatrală, ziua cu 25 de ore de teatru fără pauză. A fost noaptea în care s-a trecut la ora de vară. A fost dimineaţa în care tinerii au cucerit Piaţa mare a oraşului, într-un exerciţiu de igienă a spiritului şi a trupului. • Încă de la prima ediţie, a fost alături de noi Horaţiu Mălăele, care a acceptat calitatea de “patron spiritual” al festivalului. La următoarele ediţii, pe lângă domnia sa, i-am avut alături pe: Marcel Iureş, Dan Puric, Florin Piersic, Niculae Urs, Dan Vasiliu, Coca Bloos, Ada Milea, Ovidiu Niculescu, George Constantinescu, Ioan Gyuri Pascu, etc... Ediția cu numărul VI a fost o ediție cu dimensiune internațională aflată sub egida EFFE Bruxelles.

Alte proiecte

• Maratonul teatral este doar unul dintre semnele pe care asociaţia culturală BIS vrea să le întipărească în comunitatea sibiană. De la înfiinţare, există o constanţă a spectacolelor produse de asociaţia noastră; o constanţă a implicării noastre în viaţa culturală a urbei. • Spectacole produse sau invitate de BIS au loc săptămânal în spaţiile aşa zis “neconvenţionale”. Apariţiile membrilor ONG-ului nostru au devenit tradiţie în alte festivaluri importante ale Sibiului. • Încă de la înfiinţare, asociaţia culturală BIS derulează proiectul “Viitori actori-viitori regizori”. Prin acest proiect se oferă sprijin financiar şi consultanţă de specialitate elevilor care vor să susţină examene de admitere la facultăţile de profil artistic. Tinerii actori sunt instruiţi şi educaţi să îşi producă şi să îşi impresarieze propriile spectacole. • Astfel, cu un minimum de resurse financiare, de la înfiinţare şi până azi, asociaţia BIS a produs un număr important de spectacole, jucate în Sibiu şi în ţară.

25 de Ore de Teatru Non-Stop
Distribuie