ACCES cu BILET SAU ABONAMENT
Bis
Premieră Performance

Mutat de la noi

Scenariu: Bogdan Sărătean

Vineri
17
Septembrie 2021
19:30
Durata: 60 minute


Descriere

Prologul Maratonului Teatral 25 de ore de teatru non-stop ia startul în această seară la Sibiu, cu premiera spectacolului „Mutat de la noi”, regia Bogdan Sărătean.

Un performance–instalație care îmbină teatrul cu cinematografia și artele vizuale. Spectatorul este împins într-o călătorie în care simțurile îi sunt provocate, devenind parte din povestea lui Mbaye, un senegalez care se îmbarcă pe un vapor de migranți clandestini cu destinația Europa. De-a lungul călătoriei, Mbaye rememorează anumite momente și personaje cheie din copilăria lui. Monologul său interior este presărat de interviuri și scurte intervenții filmate în Europa, Africa, America de Sud și Asia.

Călătoria lui Mbaye este călătoria a sute de mii de oameni care fug de război, de sărăcie, de foamete. Chiar mâine, caruselul istoriei te-ar putea dezrădăcina și pe tine, obligându-te să fugi, să lași totul în urmă. În acest malaxor al mutării, al migrației, o dimensiune ocultă pare că ne guvernează destinele, fie că o numim voodoo în Africa, sau farmece/ vrăji în mediul rural românesc. Puzzle-ul este întregit de povestea Niculinei Pârvu din Comloșu Mic, redată de actrița Dana Taloș sub forma unui monolog filmat. De aici aflăm că ritualul magic de salvare de la moarte a unui copil bolnav presupunea în Banatul anilor ’50 similitudini neașteptate cu practici voodoo de pe continentul african. Mărturie stă interviul lui Alexandru Drăgan, înregistrat în cadrul proiectului “Cămine în Mișcare” în anul 2019 în Comloșu Mic, un spațiu al celor deportați, “mutați de la noi”.

MUTAT DE LA NOI este produs de Asociația Prin Banat și Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, alături de BIS Teatru, în cadrul proiectului Cămine în mișcare: Centriphery.

Parteneri: AMBASADA și LOGS – Grup de Inițiative Sociale Cămine în mișcare: Centriphery este cuprins în programul cultural prioritar TM2023 RESTART al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara. Proiectul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timişoara şi a Consiliului Local Timişoara. Conținutul proiectului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Local Timişoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit. Acțiune cofinanțată de Consiliul Județean Timiș.

Ediția a XI-a a Festivalului „25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP” este o acțiune cofinanțată de: AFCN (Administrația Fondului Cultural Național), Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu. Partener de tradiție: Marquardt Sponsor: Garanti BBVA Parteneri: Filarmonica de Stat Sibiu, Hotel Golden Tulip, Biblioteca Județeană Astra Parteneri media: Rock FM, Zile și Nopți, Capital Cultural, Profil Cultural, Turnul Sfatului, Sibiu100%, Tribuna, Ora de Sibiu, Știri de Sibiu, Sibiul în Imagini.

25RSZ-de-ore

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.


Regia:
Bogdan Sărătean
Voci:
Aneea Axentea
Video:
Alexandru Radu + operatori video: Gabriel George / Nakakeeto Shadia / Mawanzo Ali
Scenografie:
Alexandra Budianu
Tehnic:
Alexandru Ciubăr + șoferi: Cosmin Lupu/ Cornel Pintea/ Gelu Ciubăr
Distribuția:
Claudiu Fălămaș, Shama Leah, Alexandru Romescu + distribuție video: Dana Taloș Nyombi Abdul/ Betty Nalule/ Namukwaya Ester/ Lenerson Polonini/ Yimon Soe

Atenție! Participarea la evenimente este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 44 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare. Purtarea măștii de protecție este obligatorie. Info! BILETE: 30 LEI - BILET ÎNTREG, 20 LEI - BILET REDUS, 150 LEI - ABONAMENT PROLOG, FESTIVAL, EPILOG, 120 LEI - ABONAMENT FESTIVAL
Mutat de la noi
Distribuie