Despre

BIS Teatru, Teatrul din Cartier, 25 de Ore de Teatru Non-Stop

BIS Teatru

O Companie (in)dependentă de teatru, cu sediul în Sibiu, România. În toamna anului 2006 un grup de tineri actori a propus, în Sibiu, un alt tip de spectacol de teatru, în locații mai puțin convenționale. În anul 2009 acest grup de inițiativă a dat formă juridică preocupărilor sale artistice înființând Asociația Culturală BIS, ONG care derulează diverse proiecte culturale, printre care și festivalul “25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP”. În prezent spectacolele produse de Asociația BIS înseamnă: stagiune permanentă itinerantă sub sigla BIS Teatru; doi actori angajați, șase actori colaboratori, precum și un număr variabil de voluntari; un repertoriu variat care cuprinde 11 titluri de spectacole in-door și două spectacole de teatru de stradă. Proiectul muzical „Lipicioșii” funcționează de asemenea la sediul și sub egida BIS. Din toamna anului 2015, BIS derulează și proiectul „Teatrul din Cartier„.

BIS Teatru

Teatrul din Cartier

În toamna anului 2015, Asociația Culturală BIS a inițiat proiectul “Teatrul din Cartier”. Un grup de tineri actori profesioniști a preluat inițiativa de a duce spectacole de teatru în cartierele orașului, în rândul oamenilor care din varii motive nu ajung în sălile de spectacol convenționale. Reprezentațiile au fost urmate de discuții cu publicul, cu comunitatea sibiană.

BIS Teatru se bucură de existența unui spațiu de joc propriu, în aer liber. Grădina BIS a fost inaugurată tot în cadrul proiectului „Teatrul din Cartier”, acest spațiu urmând a găzdui și pe viitor evenimente de acest gen, nu doar teatrale.

Totodată, proiectul “Teatrul din Cartier” presupune intervenție culturală în cinci cartiere ale Sibiului. Un proces constant și susținut de conștientizare a publicului urban asupra potențialului anumitor spații neconvenționale.

Am reușit să punem în mișcare un mecanism, un teatru mobil care a cutreierat orașul nostru. Am avut spectacole inclusiv pe malul râului Cibin, valorificându-i astfel potențialul.
Proiectul “Teatrul din Cartier” a ajuns să fie o tradiție a locului, anul acesta ajungând la a IV-a ediție (1 august – 12 septembrie), componenta principală fiind constituită de faptul că toate reprezentațiile vor fi în spații -outdoor- .

Teatrul din Cartier

Festival

Ediția a opta a festivalului 25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP a avut loc la Sibiu, în 6-7 octombrie.

Ne-am străduit să aducem la Sibiu spectacole care contează; spectacole care au un mesaj puternic și definit despre lumea în care trăim; spectacole realizate de trupe independente care nu se dau bătute.
Pentru ediția a opta NU am adus doar spectacole noi, proaspete. Ideea acestei ediții a fost să avem în program spectacole care au rezistat probei timpului, care se joacă cu succes de ceva vreme în spațiul independent, spectacole care au lăsat urme în ultimele stagiuni.

Festival